Sälj faktura

Att sälja sina fakturor har blivit ett väldigt bra sätt att snabbt få likviditet in i sin ibland så stressade och ekonomiskt tyngda verksamhet. Om man inte har lyckan av stort kassaflöde eller en egen uppfinning som säljer som smör så kan det vara svårt att få det att gå ihop när löner skall betalas och lokalhyrorna likaså.

Många säger sälj faktura!

Men hur lätt är det egentligen att få till en lösning för detta? Vad finns det för företag som utövar detta och är det hur lätt som helst? Företagen som tar emot dina fakturor är olika och de har olika avtal och syn på det hela, så det bästa är att kontakta dem för att ta reda på vilket av dessa företag som passar din verksamhet bäst. Alla avtal passar inte alla verksamheter.
Några företag som bedriver denna verksamhet är t.ex.

IKANO bank
Amfa bank
Prioritet
m.fl.

Finstilt, sälj faktura

Läs det finstilta när du skall sälja din faktura eftersom det trots allt är banker du har att göra med. Se upp för avtal där du blir personligt ansvarig för beloppet i fråga om din kund skulle välja att inte betala fakturan. Det innebär att du aldrig kan slappna av och du ger egentligen banken en alldeles för lätt uppgift. Om du t.ex. säljer en faktura på 25.000kr och får 98% av denna och din kund i sin tur inte betalar denna faktura till banken du sålt fakturan till så kan de kräva tillbaka de 98% procenten som de så snällt gett dig och du har garanterar redan spenderat de pengarna på löner eller hyror.